Κυρ29012023

Τελευταία Ενημέρωση : Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015, 16:01

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Διεθνή Κατηγορίες Ευρώπη Το Ιράν αρνείται τις κατηγορίες για την επίθεση στη Βουλγαρία


Το Ιράν αρνείται τις κατηγορίες για την επίθεση στη Βουλγαρία

bulgaria190712

Η Ιρανική πρεσβεία στη Βουλγαρία αρνήθηκε τις κατηγορίες της ισραηλινής ηγεσίας ότι η Τεχεράνη βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας εναντίον τουριστικού λεωφορείου στο Μπουργκάς.

«Οι αθεμελίωτες δηλώσεις από διάφορους πολιτικούς του σιωνιστικού καθεστώτος σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του Ιράν για την πιθανή εμπλοκή του στο περιστατικό με την έκρηξη στο λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες στο Μπουργκάς είναι μια συνήθης τακτική του σιωνιστικού καθεστώτος με πολιτικό στόχο και είναι ένδειξη αδυναμίας των κατήγορων», σύμφωνα με το ανακοινωθέν της ιρανικής αποστολής στη Σόφια.

Νωρίτερα, η ιρανική κρατική τηλεόραση χαρακτήρισε «βιαστικές» και «γελοίες» τις κατηγορίες Ισραηλινών ηγετών ότι το Ιράν ευθύνεται για την επίθεση.

«Ο (Ισραηλινός) πρωθυπουργός κατηγόρησε το Ιράν, με βιαστικές, γελοίες και επαναλαμβανόμενες δηλώσεις, ότι είναι αναμιγμένο σ' αυτή την επίθεση», ήταν το σχόλιο στον ιστότοπο της κρατικής τηλεόρασης.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και πολλά μέλη της κυβέρνησής του κατηγόρησαν αμέσως το Ιράν και τη σιιτική λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Βούλγαρου υπουργού Εσωτερικών, οι Ισραηλινοί που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση είναι πέντε και όχι έξι όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά. Νεκροί είναι επίσης ο Βούλγαρος οδηγός του λεωφορείου και ο δράστης, ενώ 32 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Ο αριθμός των νεκρών είναι επτά, όχι οκτώ: πέντε Ισραηλινοί υπήκοοι, ο βούλγαρος οδηγός του λεωφορείου και ο δράστης», δήλωσε ο Τσβετάνοφ.

Πηγή : newsbomb.gr

Το Ιράν αρνείται τις κατηγορίες για την επίθεση στη Βουλγαρία Περισσότερα

Ταξίδια

travel-3
Εξερεύνηση στην Ελλάδα & τον κόσμο

Υγεία

teline-2
Οι τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της υγείας

Τεχνολογία

tech-9
Όλες οι εξελίξεις στο τομέα της τεχνολογίας

Ζωή & Στυλ

JA Teline IV
Ένθετα για καλύτερο τρόπο ζωής & στυλ

Ψυχαγωγία

e-13
Όλες οι εξελίξεις από το χώρο του θεάματος

Αθλητισμός

Αθλητικά
Όλα τα τελευταία νέα από τον χώρο του αθλητισμού