Κυρ24092023

Τελευταία Ενημέρωση : Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015, 16:01

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Υγεία Κατηγορίες Ιατρικά Νέα Η οδήγηση το καλοκαίρι προκαλεί καρκίνο!


Η οδήγηση το καλοκαίρι προκαλεί καρκίνο!

ntalikieris

Στις ομάδες υψηλού κινδύνου είναι οι επαγγελματίες οδηγοί και κυρίως εκείνοι που κρεμάνε το αριστερό τους χέρι έξω από το παράθυρο! Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, ο καρκίνος του δέρματος εμφανίζεται πολύ συχνότερα σε οδηγούς και ειδικά σε αυτούς που σοφάρουν με το χέρι έξω από το παράθυρο.

Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον βρήκαν ότι όσοι οδηγούσαν συχνά αυτοκίνητο, εμφάνιζαν συχνότερα καρκίνο του δέρματος στο αριστερό χέρι, ειδικά όταν το συνήθιζαν να το βγάζουν έξω από το παράθυρο κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Μάλιστα, σε μέρη που το τιμόνι είναι ανάποδα, όπως η Αυστραλία και η Βρετανία, οι κακοήθειες εμφανίζονται στο δεξί χέρι.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της μελέτης χαρτογράφησης των καρκίνων του δέρματος, ανακάλυψαν πως σε οδηγούς προσβάλει τη μία πλευρά του σώματος και μάλιστα αναπτύσσονται 52% μελανώματα και 53% κύτταρα Μέρκελ -ύπουλη κακοήθεια καθώς δεν διαγιγνώσκετε εύκολα ούτε με ειδική εργαστηριακή εξέταση-. Επιπλέον, στο πάνω μέρος του αριστερού χεριού εμφανίζονται το 55% των κυττάρων Μέρκελ.

Τα υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος, έκαναν τους ειδικούς να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως το ανοιχτό παράθυρο στο αυτοκίνητο, όταν κάποιος οδηγεί πολλές ώρες, μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Για το λόγο αυτό συστήνουν στους οδηγούς να βάζουν αντηλιακό στην πλευρά που είναι εκτεθειμένη στον ήλιο, ενώ σε όσους δεν έχουν μεμβράνες με φίλτρα UV στα αυτοκίνητά τους, προτείνουν να λαμβάνουν το ίδιο μέτρο ηλιοπροστασίας και στα υπόλοιπα μέρη του σώματος που είναι εκτεθειμένα.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the American Academy of Dermatology.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Περισσότερα

Ταξίδια

travel-3
Εξερεύνηση στην Ελλάδα & τον κόσμο

Υγεία

teline-2
Οι τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της υγείας

Τεχνολογία

tech-9
Όλες οι εξελίξεις στο τομέα της τεχνολογίας

Ζωή & Στυλ

JA Teline IV
Ένθετα για καλύτερο τρόπο ζωής & στυλ

Ψυχαγωγία

e-13
Όλες οι εξελίξεις από το χώρο του θεάματος

Αθλητισμός

Αθλητικά
Όλα τα τελευταία νέα από τον χώρο του αθλητισμού