Κυρ29012023

Τελευταία Ενημέρωση : Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015, 16:01

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Αρχική Οικονομία Διεθνής Οικονομία


Άσμουσεν: Οι Ευρωπαίοι οφείλουν ένα «μπράβο» στην Ελλάδα

asmousen

"Μπράβο, κάτι είναι κι αυτό!", θα έπρεπε να πουν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα, για τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έλαβε τα τελευταία χρόνια, δηλώνει το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γιεργκ Άσμουσεν, σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Stern".

Περισσότερα...

Η μεγάλη κομπίνα της Γερμανίας και η κρίση

eurocrisis29612

Στις αρχές της δεκαετίας του ’00 η Γερμανία βρέθηκε αντιμέτωπη με το σπάσιμο της φούσκας τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών που οδήγησε στην παρ’ ολίγο κατάρρευση εταιριών κολοσσών των δύο αυτών κλάδων, προκαλώντας ένα γενικότερο χρηματοοικονομικό πανικό που αντέστρεψε τη ροή των επενδυτικών κεφαλαίων και έσπρωξε τη χώρα στην ύφεση.

Περισσότερα...

FED: Επιβραδύνθηκε η αμερικάνικη οικονομία

fed-usa-economy

Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με βραδύτερο ρυθμό από ότι αναμενόταν πριν από δύο μήνες και ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει υψηλό μέχρι το 2014.

Περισσότερα...

Και η Μέρκελ θέλει τον... Ιταλό της

merkel-monti

Μοχλό για τη σωτηρία του ευρώ αποτελούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Η Aνγκελα Μέρκελ υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία, ύστερα από το «σφυροκόπημα» του Ιταλού πρωθυπουργού Μ. Μόντι, που, ως επικεφαλής ενός ισχυρού μπλοκ, απείλησε ακόμα και με κατάρρευση της Ευρωζώνης.

Περισσότερα...

"Αν βγει η Ελλάδα, απειλείται η ύπαρξη του ευρώ"

moodys

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's προειδοποίησε ότι η ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και η ενδεχόμενη προσφυγή της Ισπανίας στα ευρωπαϊκά ταμεία θα τον οδηγήσουν να επανεξετάσει και πιθανότατα να μειώσει το αξιόχρεο πολλών κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Περισσότερα...

Προσφυγή της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης

christofias350

Η κυβέρνηση της Κύπρου ενημέρωσε τις ευρωπαϊκές αρχές για την απόφασή της να προσφύγει στον EFSF. H Κυπριακή Δημοκρατία, ενημέρωσε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές για την απόφασή της να υποβάλει αίτηση προς τις χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ για οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας/Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΤΧΣ/ΕΜΣ).

Περισσότερα...

Όχι της ΕΚΤ στο ισπανικό σχέδιο διάσωσης της Bankia

bankia

Αντίθετη στα σχέδια της Μαδρίτης για την ανακεφαλαιοποίηση της προβληματικής τράπεζας Bankia με ομόλογα ύψους 19 δισ. ευρώ εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Περισσότερα...

Ισπανία: Ζήτησε και επισήμως τη στήριξη της ΕΕ

euro-spain

Στήριξη στις τράπεζές της ζήτησε και επισήμως σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Ισπανία, χωρίς να έχει γίνει γνωστό, μέχρι τώρα, το ύψους του δανείου που επιθυμεί η χώρα.

Περισσότερα...

Ταξίδια

travel-3
Εξερεύνηση στην Ελλάδα & τον κόσμο

Υγεία

teline-2
Οι τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της υγείας

Τεχνολογία

tech-9
Όλες οι εξελίξεις στο τομέα της τεχνολογίας

Ζωή & Στυλ

JA Teline IV
Ένθετα για καλύτερο τρόπο ζωής & στυλ

Ψυχαγωγία

e-13
Όλες οι εξελίξεις από το χώρο του θεάματος

Αθλητισμός

Αθλητικά
Όλα τα τελευταία νέα από τον χώρο του αθλητισμού