Κυρ23062024

Τελευταία Ενημέρωση : Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015, 16:01

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Ζωή & Στυλ Κατηγορίες Ομορφιά Ανωμαλίες από την έκκριση σμήγματος


Ανωμαλίες από την έκκριση σμήγματος

sebum

Πριν εξετάσουμε την ακμή, η οποία σχηματίζεται σε λιπαρό δέρμα, να μελετήσουμε με λεπτομέρεια την περίπτωση σμηγματόρροιας.

Πρώτη περίπτωση σμηγματόρροιας είναι αυτή, στην οποία οι πόροι δεν είναι φραγμένοι, και αφήνεται το σμήγμα να ρέει συνεχώς. Αυτή η περίπτωση δεν οδηγεί σε καμία εκδήλωση παθολογικού χαρακτήρα. Στο κεφάλι μόνο είναι δυνατόν να προκαλέσει πρόωρο αλωπεκία.

Τρεις μπορούμε να πούμε ότι είναι οι αιτίες που καθορίζουν αυτή την πάθηση (σμηγματόρροια)
1) Ενδοκρινικός παράγων
2) Νευρικός παράγων
3) Τρόπος ζωής

1) Ενδοκρινικός παράγων
Η σμηγματόρροια δεν εμφανίζεται πριν από την εφηβεία , και βρίσκεται στο αποκορύφωμά της κατά την εφηβεία. Είναι φανερό λοιπόν ότι επιδρούν πολύ οι ορμονικοί παράγοντες.

2) Νευρικός παράγων
Κάτω από την επίδραση του νευροφυτικού συστήματος βρίσκεται πάντα η στεατώδης έκκριση. Επίσης και το νευρικό σύστημα επιδρά στην έκκριση των σμηγματογόνων αδένων, γι' αυτό σε μεγάλο ποσοστό συναντάμε ρευστή σμηγματόρροια και ακμή σε άτομα που κάνουν καθιστική ζωή και είναι συγκινησιακά.

3) Τρόπος ζωής
Όταν δημιουργούμε αυξημένες καύσεις με τα σπορ και τη ζωή στην ύπαιθρο, μπορούμε να έχουμε πολύ ευεργετικά αποτελέσματα επί της σμηγματόρροιας. Από τις χημικές ουσίες, οι οποίες ανακόπτουν τη σμηγματόρροια, είναι το θείο και η καμφορά, και είναι τα γνωστότερα και τα κλασσικότερα. Η καμφορά χρησιμοποιείται συχνά από μορφή καμφορούχου οινοπνεύματος, που μπορούμε να το παρασκευάσουμε ως εξής : σε εκατό (100) ml καθαρό οινόπνευμα 70ο C, θα βάλουμε δύο ταμπλέτες καμφοράς , και τη χρησιμοποιούμε σαν λοσιόν. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγουμε ποτά και βαριά φαγητά.

Πηγή : iatronet.gr

Περισσότερα

Ταξίδια

travel-3
Εξερεύνηση στην Ελλάδα & τον κόσμο

Υγεία

teline-2
Οι τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της υγείας

Τεχνολογία

tech-9
Όλες οι εξελίξεις στο τομέα της τεχνολογίας

Ζωή & Στυλ

JA Teline IV
Ένθετα για καλύτερο τρόπο ζωής & στυλ

Ψυχαγωγία

e-13
Όλες οι εξελίξεις από το χώρο του θεάματος

Αθλητισμός

Αθλητικά
Όλα τα τελευταία νέα από τον χώρο του αθλητισμού