Κυρ24092023

Τελευταία Ενημέρωση : Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015, 16:01

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Τεχνολογία Κατηγορίες Επιστήμες Περιμένουν νέα για το σωματίδιο


Περιμένουν νέα για το σωματίδιο

aerial oblique

Κορυφώνεται η αγωνία τόσο μεταξύ των επιστημόνων διεθνώς όσο και σε πολλούς απλούς πολίτες, οι οποίοι περιμένουν να μάθουν αν υπάρχει το αποκαλούμενο σωματίδιο του Θεού. Οι επιστήμονες που εμπλέκονται στις έρευνες στο CERN, κοντά στη Γενεύη, ανακοίνωσαν ότι θα γνωστοποιήσουν αποτελέσματα των μελετών τους στο ερευνητικό κέντρο, στις 4 Ιουλίου.

Αποφεύγοντας να προβούν σε περισσότερες λεπτομέρειες, ο εκπρόσωπος του CERN υποστήριξε ότι τα μέλη δυο επιστημονικών ομάδων αναλύουν τα στοιχεία που συγκέντρωσαν στις έρευνές τους και κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει για τα αποτελέσματα αφού απαιτείται η συνολική μελέτη των δεδομένων.

Ωστόσο η ημερομηνία που πρόκειται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα συμπίπτει με τη διοργάνωση ενός σημαντικού συνεδρίου Φυσικής των σωματιδίων, στη Μελβούρνη και αρκετοί έσπευσαν να υποθέσουν ότι στο CERN προετοιμάζονται για την ιστορική ανακοίνωση σχετικά με την ύπαρξη του σωματιδίου του Χιγκς. Η επιβεβαίωση της θεωρίας που ανέπτυξε για πρώτη φορά ο Βρετανός Πίτερ Χιγκς το 1964, σχετικά με τον τρόπο που η ύλη απέκτηση μάζα μετά τη δημιουργία του Σύμπαντος πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια, μπορεί να ανοίξει το δρόμο στους επιστήμονες για να αναζητήσουν απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τη σκοτεινή ύλη και τη σκοτεινή ενέργεια ή ακόμα και για θεωρίες όπως τα παράλληλα σύμπαντα.

Πηγή : agelioforos.gr

Περισσότερα

Ταξίδια

travel-3
Εξερεύνηση στην Ελλάδα & τον κόσμο

Υγεία

teline-2
Οι τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της υγείας

Τεχνολογία

tech-9
Όλες οι εξελίξεις στο τομέα της τεχνολογίας

Ζωή & Στυλ

JA Teline IV
Ένθετα για καλύτερο τρόπο ζωής & στυλ

Ψυχαγωγία

e-13
Όλες οι εξελίξεις από το χώρο του θεάματος

Αθλητισμός

Αθλητικά
Όλα τα τελευταία νέα από τον χώρο του αθλητισμού