Κυρ29012023

Τελευταία Ενημέρωση : Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015, 16:01

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Χρήσιμα Μπλογκ


ΔΑΣΚΑΛΟΣ "ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ"

Σε ένα μικρό χωριό του ορεινού Ρεθύμνου, τον Φουρφουρά, οι γιοί και οι κόρες των 560 μόλις κατοίκων έχουν την τύχη να εκπαιδεύονται από έναν άνθρωπο που αγαπάει το επάγγελμα του και με το παραπάνω, ανάγοντας το σε λειτούργημα.
 
Ο Άγγελος Πατσιάς, που πριν λίγους μήνες είχε μιλήσει στο NEWS247, διορίστηκε στην άκρη του πουθενά, αλλά αντί να απογοητευτεί, αποφάσισε να πειραματιστεί με τον καλύτερο και τον πιο ευφάνταστο τρόπο, παρασύροντας στο όνειρο του, τους εκκολαπτόμενους μαθητές του. Χωρίς καμία επιδότηση, αλλά με πολύ προσωπικό κόπο και προσπάθεια.
 
Κόντρα στις ανεπάρκειες του ελληνικού κράτους και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παιδεία σε εθνικό επίπεδο, δημιούργησε το "Σχολείο της φύσης και των χρωμάτων", που ακολουθεί το δικό του εβδομαδιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας.
 
Οι μαθητές του μαθαίνουν να τραγουδούν, να απαγγέλλουν ποίηση, να παίζουν θέατρο, να χορεύουν, να συναγωνίζονται σε "μάχες χορευτικών συγκροτημάτων", να καλλιεργούν τα δικά τους μποστάνια και να αγαπούν τη φύση. Ακολούθησαν μαθήματα γαλλικών μέσω skype, μαθήματα σε σκηνές στη φύση, διαδραστικές διδασκαλίες με σχολεία από όλη την Ελλάδα. Κοινώς, η τεχνολογία και η αυτοοργάνωση στην υπηρεσία της αληθινής μάθησης.
 
Ένα από τα επιτεύγματα του Άγγελου μάλιστα, είναι το "Φουρφουράς Web TV", το οποίο στην ουσία εισάγει τις νέες τεχνολογίες στην καθημερινή ζωή των μαθητών του. Στην ουσία, αποτελεί έναν δίαυλο  επαφής και επικοινωνίας των παιδιών με την υπόλοιπη Κρήτη και με την Ελλάδα. Ο ίδιος λέει ότι "τα παιδιά μέσα από αυτή τη διαδικασία γίνονται ρεπόρτερ, ανοίγονται, αποκτούν φωνή".
 
Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες του δασκάλου, είναι και ο "Ορεινός Αγροτικός Συνεταιρισμός" που έχει φτιάξει μαζί με άλλα σχολεία της Κρήτης, μέσω του οποίου οι μαθητές πωλούν τα προϊόντα που μόνοι τους παράγουν για να εξασφαλίζουν χρήματα για τις ανάγκες των απομονωμένων σχολείων της Κρήτης.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ

Φωτιά σε ξερά χόρτα εκδηλώθηκε μετά τις έξι σήμερα το απόγευμα στην Άνω Γλυφάδα, η οποία σβήστηκε πριν από τις οκτώ. Οι φλόγες ξεπήδησαν από τη συμβολή των οδών Σουλίου και Πετμεζά, κοντά σε σπίτια, τα οποία δεν κινδύνεψαν.
 
 Στην κατάσβεσή της πήρα μέρος 30 πυροσβέστες με 10 υδροφόρα οχήματα.

ΧΑΜΜΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗΣΤΑΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Εφτακόσια από τα 2.125 λεωφορεία του ΟΑΣΑ παραμένουν καθηλωμένα στα εφτά αμαξοστάσια της Αττικής είτε λόγω έλλειψης ανταλλακτικών είτε γιατί δεν υπάρχουν κονδύλια είτε γιατί δεν υπάρχουν οδηγοί για να τα κινήσουν.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο, καθώς λόγω των περικοπών στα δρομολόγια, κυκλοφορούν 1.240 από τα 2.152 λεωφορεία.
 
Πιο συγκεκριμένα, 97 λεωφορεία έχουν ακινητοποιηθεί στο αμαξοστάσιο του Πειραιά, 201 στην Ανθούσα, 124 στην Πέτρου Ράλλη, 112 στον Βοτανικό, 100 στο Ελληνικό, 47 στα Λιόσια και 23 στον Άγιο Δημήτριο.
 
Ίδια η κατάσταση και με τα τρόλεϊ, καθώς από τα 350 συνολικά τρόλεϊ κυκλοφορούν μόνο τα 250, ενώ τα 100 βρίσκονται στο αμαξοστάσιο λόγω βλαβών ή έλλειψης οδηγών.
 
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι, ότι το 2011 τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ που βρίσκονταν σε κίνηση σε ώρα αιχμής τα Σάββατα ανέρχονταν σε 1.330, σε αντίθεση με φέτος, που έχουν μειωθεί σε 963, καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 27%.
 
Αντίστοιχα, τις Κυριακές σε ώρες αιχμής βρίσκονταν πέρυσι σε κίνηση 900 οχήματα, ενώ φέτος κυκλοφορούν μόλις 619, σημειώνοντας μείωση άνω του 27%, ενώ τις καθημερινές, ενώ πέρυσι σε ώρες αιχμής κυκλοφορούσαν 1.832 οχήματα, φέτος κυκλοφορούν 1.436, μειωμένα δηλαδή κατά 21,6%.
 
Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες εξεύρεσης πόρων προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στα λεωφορεία, κατέληξαν άκαρπες.
 
Από την άλλη μεριά, σημαντικό ρόλο στη μείωση των δρομολογίων, έπαιξαν και οι μετατάξεις εργαζομένων από τους συγκοινωνιακούς φορείς της πρωτεύουσας σε άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
 
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο πρόεδρος των τεχνικών του ΟΑΣΑ, Απόστολος Ραυτόπουλος, σημείωσε πως από τους συνολικά 8.300 εργαζομένους στον ΟΑΣΑ, μετά τις μετατάξεις έχουν απομείνει 6.200, ενώ μεγάλο "αγκάθι" στην προμήθεια των ανταλλακτικών αποτελεί και ο υπερβολικός αριθμός προμηθευτών, οι οποίοι ανέρχονται τις 25.000!

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η ελληνική ναυτιλία έχει δείξει ισχυρές αντοχές τα τελευταία δυο χρόνια, παρά την ελληνική και διεθνή οικονομική κρίση.

Είναι ενδεικτικό ότι, παρ΄όλο που, έως τον Μάρτιο του 2012, ο ελληνόκτητος στόλος εμφάνισε οριακή μόνο μείωση σε αριθμό πλοίων, η συνολική χωρητικότητά του αυξήθηκε κατά 2,5%.

Σύμφωνα με έρευνα της Ernst & Young, οι Έλληνες πλοιοκτήτες φρόντισαν εγκαίρως να αντικαταστήσουν τα παλαιά πλοία με νέα, μεγαλύτερης χωρητικότητας, καθώς και ότι εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται τις επενδυτικές ευκαιρίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Έτσι, παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει προκαλέσει η κρίση, η οποία ήταν αναπόφευκτο να επηρεάσει και την παγκόσμια ναυλαγορά, η επιχειρηματική κοινότητα των Ελλήνων πλοιοκτητών και η ελληνική ναυτοσύνη κατόρθωσαν να διατηρήσουν την ηγετική τους θέση στην παγκόσμια αγορά, όπως επισημαίνει η Ernst & Young.

Στις παρούσες συνθήκες, η σοβαρότερη πρόκληση για την ελληνική ναυτιλία- και όχι μόνο- αποτελεί η πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και η εξασφάλιση των αναγκαίων κεφαλαίων. Η διαμορφούμενη κατάσταση, δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα, όπου εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν, η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος είναι περιορισμένη, αλλά έχει παγκόσμια διάσταση.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αρμενία-Ελλάδα 0-1

Η Εθνική μας ομάδα με γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου νίκησε με 1-0 την Αρμενία στην τελευταία φιλική αναμέτρηση πριν το Euro 2012. Προβλημάτισε η Ελλάδα στο δεύτερο ημίχρονο που έχασε και δύο πέναλτι με Σαμαρά και Κατσουράνη

Ταξίδια

travel-3
Εξερεύνηση στην Ελλάδα & τον κόσμο

Υγεία

teline-2
Οι τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της υγείας

Τεχνολογία

tech-9
Όλες οι εξελίξεις στο τομέα της τεχνολογίας

Ζωή & Στυλ

JA Teline IV
Ένθετα για καλύτερο τρόπο ζωής & στυλ

Ψυχαγωγία

e-13
Όλες οι εξελίξεις από το χώρο του θεάματος

Αθλητισμός

Αθλητικά
Όλα τα τελευταία νέα από τον χώρο του αθλητισμού