Κυρ23062024

Τελευταία Ενημέρωση : Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015, 16:01

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Τεχνολογία Κατηγορίες Ασφάλεια Αδοξο τέλος για σούπερ χάκερ


Αδοξο τέλος για σούπερ χάκερ

telos-hacker160712

Εξέλιξε προηγμένο λογισμικό και εισέβαλλε σε κινητά και υπολογιστές, παρακολουθώντας τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και ηλεκτρονικά μηνύματα. Παράλληλα είχε τη δυνατότητα να εντοπίζει τη γεωγραφική θέση του κατόχου. Με ένα... drin drin, κατάφερνε να σπάει το απόρρητο των επικοινωνιών σε κινητά προηγμένης τεχνολογίας.

Εφτανε ένα απλό μήνυμα, για να μπορέσει ο 33χρονος να «εισβάλει» στο λογισμικό του smartphone που τον ενδιέφερε και να παρακολουθεί όλες τις συνομιλίες, γραπτές και προφορικές, του «θύματός» του.

Εναν 33χρονο «εξπέρ» στις... χάι τεκ υποκλοπές συνέλαβε την περασμένη Πέμπτη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο νεαρός, που είχε έδρα το Ηράκλειο Αττικής, είχε στήσει ολόκληρη εταιρεία, που αναλάμβανε τις παρακολουθήσεις μέσω κοριών τρίτης γενιάς. Σε εκατοντάδες υπολογίζονται τα θύματά του, αφού μεγάλα δικηγορικά γραφεία, επιχειρήσεις και μεμονωμένα πρόσωπα του ανέθεταν «υπηρεσία»...

Ολα ξεκίνησαν όταν, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας, την προσοχή των εξειδικευμένων αξιωματικών της Δίωξης τράβηξε μια ιστοσελίδα που διαφήμιζε ειδικό λογισμικό πρόγραμμα, κατάλληλο για την υποκλοπή και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, μέσω ηλεκτρονικών συσκευών τύπου smartphones.    «Ανεξαρτήτως δικτύου και για όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, εξελιγμένες δυνατότητες σε όσους επιθυμούν, να ελέγχουν, να καταγράφουν και να παρακολουθούν με ασφάλεια παγκοσμίως, τα μηνύματα SMS, τις κλήσεις ομιλίας, τον τηλεφωνικό κατάλογο, τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τα email, το ιστορικό περιήγησης στο ίντερνετ και τη γεωγραφική θέση - εντοπισμός του κινητού τηλεφώνου» διαφήμιζε η ιστοσελίδα, που τέθηκε αμέσως στο μικροσκόπιο των Αρχών.

«Αλλά και δυνατότητες μέσω του internet, να ελέγχουν και να παρακολουθούν με ασφάλεια, email, σε πραγματικό χρόνο για όλες τις ενέργειες, κωδικούς, κείμενα, εικόνες, ήχους και καταγραφές σε όλα τα προγράμματα χρήσης που εκτελεί ένας υπολογιστής, με απομακρυσμένο έλεγχο από έναν οποιονδήποτε άλλον υπολογιστή και από έναν μόνο λογαριασμό email», ολοκλήρωνε τις συστάσεις το site.

Η αναζήτηση των ειδικών έπιασε... «λαβράκι». Σύντομα κατάλαβαν ότι ο 33χρονος είχε καταφέρει να εξελίξει ένα λογισμικό που διατίθεται ευρέως μέσω Διαδικτύου στην αγορά σε κατασκοπευτικό όργανο τελευταίας τεχνολογίας.

Ο κώδικας που έφτιαξε ο νεαρός παρείχε τη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο τηλεφωνίας του «θύματος» και του έδινε πρόσβαση και πιθανότητα καταγραφής των τηλεφωνικών συνομιλιών, παρακάμπτοντας την ασφάλεια του δικτύου.

Πέραν της υποκλοπής - καταγραφής της «φωνής» είχε παράλληλα τη δυνατότητα καταγραφής των γραπτών μηνυμάτων (SMS), αλλά και της γεωγραφικής θέσης- εκπομπής του κινητού, εφόσον ήταν εφοδιασμένο με σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS), σύστημα που διαθέτουν τα περισσότερα «έξυπνα» τηλέφωνα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 33χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι υπολογιστή, δύο εσωτερικοί σκληροί, ιδιόχειρες σημειώσεις, κατάλογος με ονόματα πελατών που είχαν προμηθευτεί ανάλογο εξοπλισμό, καθώς και το ποσό των 38.200 ευρώ.

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ - Εγκαθιστούσε το πρόγραμμα με ένα απλό SMS

Πολλοί ήταν οι «πελάτες» του 33χρονου που για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους είχαν αγοράσει τις υπηρεσίες του. Το μόνο που είχε να κάνει ο ενδιαφερόμενος ήταν να του εμπιστευτεί για λίγα λεπτά το κινητό του και εκείνος εγκαθιστούσε το λογισμικό. Στη συνέχεια, με ένα απλό μήνυμα (SMS), ο ενδιαφερόμενος μπορούσε να στείλει το πρόγραμμα-κοριό στο άτομο που ήθελε να κρυφακούσει. Λειτουργώντας ως ψηφιακός ιός, το μήνυμα εισέβαλλε στο λογισμικό του κινητού του άλλου και η παρακολούθηση ξεκινούσε.

Ηταν τόσο προηγμένο το σύστημα που είχε εφεύρει ο 33χρονος, που, ακόμη και όταν το άτομο που βρισκόταν υπό παρακολούθηση λάμβανε κλήση από απόρρητη γραμμή, ο «παρακολουθών» μπορούσε μέσα σε 18 δευτερόλεπτα να γνωρίζει την ταυτότητά του, παρακάμπτοντας έτσι κάθε απόρρητο της επικοινωνίας!

Ο νεαρός τώρα κατηγορείται για κακουργηματικές παραβάσεις που αφορούν το απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών και την πρόκληση για τέλεση κακουργήματος, από ενδιαφερόμενους αγοραστές συσκευών υποκλοπής τηλεφωνικών ή προφορικών συνομιλιών.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ το ανωτέρω χρηματικό ποσό θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για φύλαξη.

Η έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί η ποσότητα των συσκευών που έχουν διατεθεί στην αγορά, συνεχίζεται.

Πηγή : ethnos.gr

Αδοξο τέλος για σούπερ χάκερ Περισσότερα

Ταξίδια

travel-3
Εξερεύνηση στην Ελλάδα & τον κόσμο

Υγεία

teline-2
Οι τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της υγείας

Τεχνολογία

tech-9
Όλες οι εξελίξεις στο τομέα της τεχνολογίας

Ζωή & Στυλ

JA Teline IV
Ένθετα για καλύτερο τρόπο ζωής & στυλ

Ψυχαγωγία

e-13
Όλες οι εξελίξεις από το χώρο του θεάματος

Αθλητισμός

Αθλητικά
Όλα τα τελευταία νέα από τον χώρο του αθλητισμού