Δευ26022024

Τελευταία Ενημέρωση : Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015, 16:01

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Αρχική Οικονομία Ελληνική Οικονομία ''Οικονομικά κατεστραμμένη η Ελλάδα-Σύντομα εκτός ευρώ''


''Οικονομικά κατεστραμμένη η Ελλάδα-Σύντομα εκτός ευρώ''

grecia-euro 592 355

Οι προσπάθειες για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη έχουν αποτύχει, αφού η χώρα δεν μπορεί και δεν θέλει να τα καταφέρει, εκτιμά σε συνέντευξη του προς την Augsburger Allgemeine Zeitung ο υπ. Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ.

«Η Ελλάδα δεν θέλει και δεν μπορεί να τα καταφέρει» υπογραμμίζει ο Γερμανός πολιτικός, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα είναι οικονομικά κατεστραμμένη και πως δεν μπορεί να κάνει μια νέα αρχή εντός του ευρώ.

Ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από την νομισματική ένωση δεν θα ζημίωνε πλέον τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, όπως λέει, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος είναι «ελέγξιμος».

Την ίδια ώρα ο καθηγητής του Harvard, Kenneth Rogoff, δηλώνει στο Bloomberg πως ''η Ελλάδα θα δυσκολευθεί να πετύχει τους στόχους της και πιθανότατα θα χρεοκοπήσει''.

Ο καθηγητής του Harvard εκτιμά πως στη Σύνοδο Κορυφής οι ευρωπαίοι ηγέτες αγόρασαν λίγο χρόνο και πως ''θα συνεχίσουν να κάνουν περισσότερα και να παίρνουν πιο ακραία μέτρα. Απέχουμε πάρα πολύ από ένα μακροπρόθεσμο όραμα. Είναι ένα μακρύ και δύσκολο μονοπάτι. Απέχουμε πολύ από τη σταθεροποίηση''.

Πηγή : newsit.gr

Οικονομικά κατεστραμμένη η Ελλάδα-Σύντομα εκτός ευρώ Περισσότερα

Ταξίδια

travel-3
Εξερεύνηση στην Ελλάδα & τον κόσμο

Υγεία

teline-2
Οι τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της υγείας

Τεχνολογία

tech-9
Όλες οι εξελίξεις στο τομέα της τεχνολογίας

Ζωή & Στυλ

JA Teline IV
Ένθετα για καλύτερο τρόπο ζωής & στυλ

Ψυχαγωγία

e-13
Όλες οι εξελίξεις από το χώρο του θεάματος

Αθλητισμός

Αθλητικά
Όλα τα τελευταία νέα από τον χώρο του αθλητισμού