Παρ29032024

Τελευταία Ενημέρωση : Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015, 16:01


. - .
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Αθλητισμός Κατηγορίες Μπάσκετ Ντύθηκε στα πράσινα ο Σχορτσιανίτης


Ντύθηκε στα πράσινα ο Σχορτσιανίτης

sofo ypografh

Παίκτης του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο οποίος συμφώνησε σε όλα με τους ανθρώπους του τριφυλλιού. Ο Big Sofo αποτελεί την 2η πράσινη μεταγραφή μετά τον Μπράμος.Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης είναι το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού μετά τον Μάικ Μπράμος.

Οι επαφές που είχαν οι δύο πλευρές το τελευταίο διάστημα καρποφόρησαν και έτσι ο "Big Sofo" ντύνεται στα πράσινα. Ο Έλληνας σέντερ συμφώνησε σε όλα με τους ανθρώπους του τριφυλλιού για συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών.

Η ανακοίνωση

"Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία τριετούς διάρκειας", ανέφερε η επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Να σημειωθεί ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε ανάψει το "πράσινο φως" για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.
sofo
Ο Σχορτσανίτης γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1985. Είναι 2.06 και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ. Ως έφηβος έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Ηρακλή όπου παρέμεινε ως το 2003, χρονιά στην οποία επιλέχθηκε στο νούμερο 34 του ντραφτ του ΝΒΑ απότ ους Λος Άντζελες Κλίπερς.  

Η καριέρα του συνεχίστηκε στην ιταλική Καντού, για να επιστρέψει στην Ελλάδα για τον Άρη (2003-05) και τον Ολυμπιακό (2005-2010). Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2010-2012), ενώ το 2011 βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας.Με την Εθνική Ομάδα Ανδρών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2006 και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2009, ενώ αγωνίστηκε ακόμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010. Έχει ακόμη ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων 2002 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων 2003. Στέφθηκε πρωταθλητής και κυπελλούχος Ισραήλ το 2011 και το 2012, κυπελλούχος Ελλάδας το 2010, πρωταθλητής Αδριατικής Λίγκας το 2012.

Έτοιμος για σκληρή δουλειά και επιτυχίες με τη φανέλα του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της πράσινης ΚΑΕ:

"Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει κάτι καινούριο. Μπαίνει σε μια νέα εποχή, έχει μια νέα διοίκηση, με ισχυρούς δεσμούς όμως με την προϋπάρχουσα κατάσταση που είναι σημαντικό, έχει νέο προπονητή.Δημιουργείται μια νέα ομάδα και είμαι πραγματικά χαρούμενος και περήφανος που αποτελώ κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Όλη αυτή η κατάσταση είναι μια πρόκληση, είναι μια μεγάλη προσπάθεια", τόνισε αρχικά ο διεθνής σέντερ και πρόσθεσε:

"Ξέρω ότι υπάρχουν δυσκολίες, όπως και ότι θα υπάρξει σκληρή κριτική από πολύ κόσμο. Όλα αυτά όμως είναι μέσα στο πρόγραμμα και θα τα αντιμετωπίσουμε ως ομάδα. Δεν υπάρχει κανένας φόβος. Αντίθετα υπάρχει πολύ μεγάλη διάθεση για δουλειά και επιτυχίες, συνεχίζοντας στο δρόμο που έχει χαράξει ο Παναθηναϊκός".

Πηγή : contra.gr

Περισσότερα

Ταξίδια

travel-3
Εξερεύνηση στην Ελλάδα & τον κόσμο

Υγεία

teline-2
Οι τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της υγείας

Τεχνολογία

tech-9
Όλες οι εξελίξεις στο τομέα της τεχνολογίας

Ζωή & Στυλ

JA Teline IV
Ένθετα για καλύτερο τρόπο ζωής & στυλ

Ψυχαγωγία

e-13
Όλες οι εξελίξεις από το χώρο του θεάματος

Αθλητισμός

Αθλητικά
Όλα τα τελευταία νέα από τον χώρο του αθλητισμού