Παρ03022023

Τελευταία Ενημέρωση : Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015, 16:01

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Τεχνολογία Κατηγορίες Μεταφορικά Μέσα Supersonic Το αυτοκίνητο του μέλλοντος


Supersonic Το αυτοκίνητο του μέλλοντος

SUPERSONIC final 01 source

Ο Μάρκο Lukovic - Design Marco, (MA σχεδιασμού βιομηχανικών και καθηγητής) και η ομάδα του από ειδικούς και εμπειρογνώμονες ασχολούνται με επιτυχία σε διάφορους τομείς του σχεδιασμού, όπως:

βιομηχανικός σχεδιασμός & μεταφορές, σχεδιασμός γραφικών & συσκευασίας, 3D modeling & οπτικοποίηση κ.ά.. Με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας και εργασίας στο τομέα της βιομηχανίας.

Βραβευμένος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ο πιο διάσημος βιομηχανικός σχεδιαστής της Σερβίας και της νεότερης γενιάς, ο Marko Lukovic (33 χρόνων), καθηγητής στο τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Βελιγράδι (Κρατικό Πανεπιστήμιο των Τεχνών στο Βελιγράδι, Σερβία).

Το 2002, μετά από πρόσκληση της Ιταλικής κυβέρνησης, ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, και συνεργάτης με τον Paolo Stanzani (κατασκευαστής της Lamborghini "Miura", "Urak," Countouch "...).

SUPERSONIC final 02 source

Έχει παρακολουθήσει ή συμμετάσχει σε πάνω από 80 διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις, επαγγελματικά συνέδρια, σεμινάρια και έχει συμμετοχές σε κριτικές επιτροπές. Έχει 15 διεθνείς διακρίσεις και εγχώρια βραβεία για τη σχεδίαση.

Ήταν ο νικητής του Διεθνούς "Διαγωνισμού Σχεδιασμού της Peugeot 2001" μεταξύ 2000 προτάσεων από όλο τον κόσμο. Το "δικό του" Peugeot Moonster παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2001 ως πρωτότυπο.
SUPERSONIC final 03 source
Διάφορα έργα αναφοράς: Peugeot Moonster 2020 (Γαλλία), η Fiat Automobiles Σερβία-Zastava - interior design, η Iveco-Zastava - σχεδιασμός φορτηγού, υβριδικά ιπτάμενα διαστημικά μοτοποδήλατα, X-ray τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα (Visaris) Plasmion ιατρικών μηχανημάτων (PlasmaTech Ελλάδα / Δανία), MFT ηλεκτρονικός μετρητής (Suma Electronics), PlasmaJet εγκατάσταση και PlasmaGun (Mačkatica), η συσκευή GPS (Geneko), βρύση κουζίνα (Armal Σλοβενία), μπουκάλια Bistra (Gamico), καρέκλες SwingChair, ConForma, συσκευασίες τροφίμων (VenenumApis ) και πολλά άλλα.
SUPERSONIC final 04 source
Υπήρξε ομιλητής και λέκτορας σε πάνω από 25 διεθνή και εθνικά συνέδρια για το σχεδιασμό και ως μέλος σε επιτροπές (Βαρκελώνη-Ισπανία, Ολλανδία Ντελφτ-, Μπολόνια-Ιταλία, Γαλλία Παρίσι, Βουκουρέστι, Ρουμανία, Βουλγαρία-Σόφια, Λουμπλιάνα-Σλοβενία , Ζάγκρεμπ-Κροατία, Σερβία-Βελιγράδι).

Έχει διατελέσει σε περισσότερες από 80 διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις (Παρίσι-Γαλλία, Γερμανία Βερολίνο, Βαρσοβία, Πολωνία, τη Γενεύη της Ελβετίας, Φρανκφούρτη-Γερμανία, Ιταλία-Μόντσα, Σόφια-Βουλγαρία, Λος Άντζελες, ΗΠΑ, Βελιγράδι-Σερβία).Έχει γράψει πάνω από 200 άρθρα περιοδικών, εφημερίδων και βιβλίων.

Τηλεόραση: πάνω από 20 ώρες τηλεοπτικό υλικό, στην Εθνική σερβική τηλεόραση RTS, τηλεοπτικές εκπομπές μέσω δορυφόρου, αγγλικές του BBC, Fox TV, RTL Γερμανίας, της Γαλλίας TVM6.

Ιστορικό

Το Βελιγράδι είναι η πρωτεύουσα της Σερβίας, και έχει πληθυσμό περίπου 2,5 εκατομμύρια. Βρίσκεται στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη, στη Βαλκανική Χερσόνησο, στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη. Είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης και από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρξε ένα σημαντικό κομβικό σημείο για την κυκλοφορία, μια διασταύρωση των δρόμων της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης.
SUPERSONIC final 05 source
Το περιοδικό «Financial Times» είχε οργανώσει διαγωνισμό για ευρωπαϊκές πόλεις και περιφέρειες του μέλλοντος για το 2006/07 και μετά τη νίκη στο δεύτερο γύρο, το Βελιγράδι τιμήθηκε με το όνομα Πόλη του μέλλοντος στη Νότια Ευρώπη. Το Βελιγράδι έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη και φουτουριστικό και χρειάζεται ένα είδος αποτελεσματικού ιδιωτικού μεταφοράς μέσα στην πόλη και τα μακρινά σχέσεις.

Η αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός των υπερήχων είναι κάτι πολύ ριζοσπαστικό και πρωτότυπο συγκρίνοντας οποιοδήποτε αυτοκίνητο του σήμερα και πολλά άλλα πρωτότυπα αυτοκίνητα. Δύο άνθρωποι θα μπορούσαν να κάθονται σε συνδυασμό (σε σειρά, το ένα πίσω από το άλλο), όπως σε ένα πιλοτήριο του μαχητικού αεροσκάφους. Η αεροδυναμική είναι εκπληκτική. Η κύρια έμπνευση βρίσκεται σε υψηλής ταχύτητας αεροπλάνα γνωστά ως υπερηχητικά αεροσκάφη.
Οι τιμές της αεροδυναμικής είναι εξαιρετικά χαμηλές και το στυλ μοναδικό. Τα εξαιρετικά μεγάλα μπροστινά φώτα Xenon είναι εξοπλισμένα με μπλε LED, τα οποία συνδράμουν σε ένα πολύ ελκυστικό εξωτερικό.
SUPERSONIC final 06 source
Το Supersonic έχει τρεις τροχούς. Κάθε ένας από τους πίσω τροχούς κινείται με το δικό του ισχυρό ηλεκτροκινητήρα του. Το μπροστινό μέρος της ζάντας είναι κρυμμένο και οι πίσω τροχοί είναι εξοπλισμένοι με ένα κυκλικό μπλε φωτισμό Neon για καλύτερη ορατότητα ασφάλεια στην κυκλοφορία το βράδυ.

Το Supersonic διαθέτει πολύ ανθεκτικές μπαταρίες (προηγμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου), οι οποίες προσφέρουν μεγάλη διάρκεια ζωής (μεγαλύτερη απ 'ότι συνήθως, περίπου 300 χλμ. σε αστικό κύκλο και περίπου 190 χλμ. για έξω απ'τη πόλη).

Η νέα καινοτομία είναι ότι αυτές οι τρεις σούπερ-μπαταρίες τοποθετούνται στο πίσω μέρος του Supersonic. Είναι εύκολα αφαιρούμενες από το όχημα, έτσι ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου μπορεί να πάρει τις μπαταρίες για να επαναφορτιστούν σε κάθε τόπο, όπου είναι δυνατόν (σπίτι, γραφείο, ξενοδοχείο, ή εξειδικευμένο κοινό ηλεκτρικό σταθμό). Δεν θα είναι ανάγκη να οδηγήσει το αυτοκίνητο στο πλησιέστερο ηλεκτρική σταθμό πια. Ταυτόχρονα, οι μπαταρίες δίνουν ένα ωραίο στυλ-λεπτομέρεια στο πίσω άκρο του οχήματος.

Το τιμόνι του αυτοκινήτου βασίζεται στο σύστημα Drive-By-Wire. Δεν υπάρχουν μηχανικές συνδέσεις για το σύστημα διεύθυνσης και τα φρένα. Η μετάδοση είναι αυτόματη. Αυτό αφήνει ένα μεγάλο χώρο στην καμπίνα και το υπόλοιπο του αμαξώματος.
SUPERSONIC final 07 source
Το Supersonic είναι το αυτοκίνητο που ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του οχήματος του αύριο, που θα οδηγείται μέσω και πέρα από τις τεράστιες αστικές πόλεις του 21ου αιώνα σε όλο τον κόσμο.

Η ασφάλεια είναι πολύ σημαντικό επίσης, εκτός από τον ενισχυμένο κλουβό γύρω από την περίμετρο του αυτοκινήτου και τα πλαίσια, υπάρχουν τρεις αερόσακοι στη καμπίνα, ένας για τον οδηγό και δύο πλαϊνοί αερόσακοι.

Τα ελαφρά υλικά, όπως το αλουμίνιο και τα συνθετικά υλικά που χρησιμοποιούνται για τα εξωτερικά πλαίσια και τις εσωτερικές κατασκευές όπως το κλωβό ασφαλείας κάνουν το όχημα πολύ ελαφρύ, αλλά ασφαλές.

Η πρόσβαση στην καμπίνα γίνεται με ανέβασμα της οροφής, η οποία είναι αρθρωτή στο μπροστινό μέρος και επιβοηθείται από αμορτισέρ αερίου.
SUPERSONIC final 08 source
Μέσα υπάρχουν ηλεκτρονικές συσκευές και ένα GPS πλοήγησης που συνδέεται μέσω δορυφόρου με CTSC (City Traffic & Κέντρο Ασφάλειας), που βοηθά και υποστηρίζει τις δραστηριότητες ζωτικής σημασίας για όλους τους οδηγούς σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή. Η λειτουργία "Αυτόματου πιλότου" είναι ένα τυποποιημένο χαρακτηριστικό.

Για την καλύτερη δυνατή προβολή και σύνδεση με το κοινωνικό περιβάλλον, το σύνολο της οροφής είναι κατασκευασμένη από γυαλί φωτοευαίσθητων, το οποίο έχει τη δυνατότητα να σκοτεινιάσει άμεσα με υγρούς κρυστάλλους ώστε να προστατέψει τους επιβάτες απ'την υψηλή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το Supersonic είναι ένα αυτοκίνητο προσανατολισμένο για χρήση στις αστικές περιοχές - μητροπόλεις και η εμφάνισή του πραγματικά εξωγήινη!

Περισσότερα

Ταξίδια

travel-3
Εξερεύνηση στην Ελλάδα & τον κόσμο

Υγεία

teline-2
Οι τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της υγείας

Τεχνολογία

tech-9
Όλες οι εξελίξεις στο τομέα της τεχνολογίας

Ζωή & Στυλ

JA Teline IV
Ένθετα για καλύτερο τρόπο ζωής & στυλ

Ψυχαγωγία

e-13
Όλες οι εξελίξεις από το χώρο του θεάματος

Αθλητισμός

Αθλητικά
Όλα τα τελευταία νέα από τον χώρο του αθλητισμού