Κυρ23062024

Τελευταία Ενημέρωση : Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015, 16:01

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Διεθνή Κατηγορίες Αμερική Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ με τα καθιερωμένα πυροτεχνήματα


Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ με τα καθιερωμένα πυροτεχνήματα

imera-aneksartisias-usa

Εκατομμύρια αμερικανοί παρακολούθησαν εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ που ολοκληρώθηκαν με τα καθιερωμένα πυροτεχνήματα.

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος αψήφησε την υπερβολική ζέστη στην αμερικανική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσει τις υπαίθριες εκδηλώσεις που περιλάμβαναν συναυλίες στα πάρκα της πόλης και το καθιερωμένο φαντασμαγορικό σόου με πυροτεχνήματα που εκτοξεύονται κάθε χρόνο στον ουρανό από το σημείο που βρίσκεται ο Οβελίσκος του Γεωργίου Ουάσιγκτον.  Πάντως μετά τα πυροτεχνήματα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν καταιγίδες για την πόλη της Ουάσιγκτον τις βραδινές ώρες.    

Νωρίτερα, ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τίμησε την 4η Ιουλίου, Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, καλωσορίζοντας στο Λευκό Οίκο 25 εν ενεργεία μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που απέκτησαν αμερικανική υπηκοότητα.

Ο κ. Ομπάμα ανέφερε στην ομιλία του ότι «η μετανάστευση κάνει την Αμερική δυνατότερη» και ότι «οδηγεί τις ΗΠΑ στον 21ο αιώνα». Οι 25 στρατιωτικοί που ορκίστηκαν αμερικανοί πολίτες, προέρχονται από 17 χώρες, μεταξύ των οποίων το Μεξικό, η Κολομβία, η Νιγηρία και η Ρωσία.

Την Τετάρτη ο Πρόεδρος Ομπάμα γιόρτασε επίσης τα 14α γενέθλια της κόρης του Μαλίας.

Ωστόσο, σε πολλές κοινότητες σε ολόκληρη την χώρα οι υψηλές θερμοκρασίες, οι συνέπειες των καταιγίδων της περασμένης εβδομάδας και οι μεγάλες πυρκαγιές ανάγκασαν τις τοπικές αρχές να ακυρώσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις, περιλαμβανομένων και των καθιερωμένων βεγγαλικών. Πολλοί κάτοικοι επίσης έχουν προειδοποιηθεί από τις αρχές να μην πραγματοποιήσουν ρίψεις πυροτεχνημάτων καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Αυτή την χρονιά, η 4η Ιουλίου σηματοδοτεί την 236η επέτειο από την διακήρυξη της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ από την Βρετανία.

Πηγή : gr.voanews.com

Περισσότερα

Ταξίδια

travel-3
Εξερεύνηση στην Ελλάδα & τον κόσμο

Υγεία

teline-2
Οι τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της υγείας

Τεχνολογία

tech-9
Όλες οι εξελίξεις στο τομέα της τεχνολογίας

Ζωή & Στυλ

JA Teline IV
Ένθετα για καλύτερο τρόπο ζωής & στυλ

Ψυχαγωγία

e-13
Όλες οι εξελίξεις από το χώρο του θεάματος

Αθλητισμός

Αθλητικά
Όλα τα τελευταία νέα από τον χώρο του αθλητισμού