Παρ03022023

Τελευταία Ενημέρωση : Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015, 16:01

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Διεθνή Κατηγορίες Μέση Ανατολή Βρέθηκαν οι σωροί των δύο χειριστών Τουρκικού αεροσκάφους


Βρέθηκαν οι σωροί των δύο χειριστών Τουρκικού αεροσκάφους

tourkika-maxitika

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν οι σωροί των δύο πιλότων που επέβαιναν στο πολεμικό αεροσκάφος που καταρρίφτηκε από τις συριακές δυνάμεις τον περασμένο μήνα. Οι σωροί των δύο ανδρών εντοπίστηκαν στο βυθό της ανατολικής Μεσογείου, ενώ οι βιαιότητες σε ολόκληρη τη Συρία συνεχίζονται. 

Οι σχέσεις της Άγκυρας με την Δαμασκό χειροτέρεψαν μετά την κατάρριψη του τουρκικού αναγνωριστικού αεροσκάφους στις 22 Ιουνίου, με την Τουρκία να προειδοποιεί ότι θα απαντήσει «αποφασιστικά».  Ωστόσο, και οι δύο χώρες έχουν αναφέρει ότι δεν θέλουν το περιστατικό αυτό να οδηγήσει σε ένοπλη αντιπαράθεση.

Οι εντάσεις είναι πολύ συχνές μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών μετά τις προσπάθειες της συριακής κυβέρνησης να καταστείλει την εξέγερση των τελευταίων 16 μηνών. Η Τουρκία έχει επιτρέψει σε σύρους αντάρτες να στρατοπεδεύσουν στα σύνορα της χώρας με τη Συρία, ενώ χιλιάδες σύροι πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο σε τουρκικούς καταυλισμούς.

Επίσης την Τετάρτη, άλλος ένας σύρος στρατηγός αυτομόλησε στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Είναι ο 15ος ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος της Συρίας που προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια. Η Άγκυρα φιλοξενεί τώρα σχεδόν 250 στρατιωτικούς αξιωματούχους που έχουν προσχωρήσει στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και τους παρέχει υπηρεσίες όσον αφορά την οργάνωση τους, αλλά αρνείται ότι τους χορηγήσει όπλα.

Πηγή : gr.voanews.com

Περισσότερα

Ταξίδια

travel-3
Εξερεύνηση στην Ελλάδα & τον κόσμο

Υγεία

teline-2
Οι τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της υγείας

Τεχνολογία

tech-9
Όλες οι εξελίξεις στο τομέα της τεχνολογίας

Ζωή & Στυλ

JA Teline IV
Ένθετα για καλύτερο τρόπο ζωής & στυλ

Ψυχαγωγία

e-13
Όλες οι εξελίξεις από το χώρο του θεάματος

Αθλητισμός

Αθλητικά
Όλα τα τελευταία νέα από τον χώρο του αθλητισμού